Zdravo.hr koristi kolačiće za omogućavanje boljeg korisničkog iskustva. Ovo uključuje kolačiće treće strane koji mogu pratiti vaše korištenje stranica.

Želim znati više

Razumijem
header15.jpg

Obalni opservatorij
Projekt Obalni opservatorij projekt je uključivanja svih lokalnih aktera u aktivnosti zaštite obalnog područja i podmorja. Uključuje to prevenciju i edukaciju, aktivnosti analize dokumenata i nadgledanja stanja i prostoru te promišljanje politika upravljanja javnim i općim dobrom, dodjelom koncesija i uređenja plaža.


Važna karika u lancu su djeca i mladi, kod kojih potičemo razumijevanje značaja obalnog prostora i njegovog korištenja i upravljanja njime. Najdjelotvornija metoda učenja je iskustveno učenje i zato naša eko patrola koristi svaki lijep vikend za šetnje duž obale na kojima opaža, bilježi, gradi razumijevanje i interpretira pojave u prostoru na koje nailazi.
Ove ožujske subote nailazimo na gomile panjeva u kampu Čikat. Kamp se nalazi unutar zaštićene park šume pa je svako stablo koje je srušeno da dade novi prostor rastućem broju kamp kućica potrebno evidentirati, ne samo u dnevniku eko patrole nego i nadležne šumarije. Iduća naša lekcija bit će interpretacija ove pojave, broj dozvoljenih, postojećih i smještajnih kapaciteta u gradnji te opažanje stanja šume unutar i van kampa, kako bi se razumijevanje pojma zaštite temeljilo na analizi antropogenih utjecaja.
Projekt Obalni opservatorij financijski podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

  • ekopatrola1
  • ekopatrola2
  • ekopatrola3
  • ekopatrola4
  • ekopatrola5
  • ekopatrola6

Društvene mreže

Podijeli sadržaj
Pratite nas

Kampanje

zelena-cistka

Od kamena kruna

Suhozidna radionica 2017. 

idiOd kamena kruna

Godišnji izvještaji

IZVJEŠTAJ 2018.

IZVJEŠTAJ 2017.

IZVJEŠTAJ 2016.

IZVJEŠTAJ 2015.

IZVJEŠTAJ 2014.

IZVJEŠTAJ 2013.


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Free business joomla templates