Želim znati više

Razumijem
header12.jpg

Obraćamo se u vezi javnog natječaja koji je Grad Mali Lošinj objavio u Novom listu od 27. ožujka, a odnosi se na zakup zemljišta na adresi Lošinjskih brodograditelja 33, dvorišta uz prostor udruge IDEM i ja. Smatramo da bi namjena tog dvorišta, u koje vodi stepenište iz prostora udruge, trebala biti u službi zdravog odrastanje djece i povećanja kvaliteta njihovih života.

Djeca provode mnogo vremena na ulici u neorganiziranim, pa i rizičnim aktivnostima. Prije i poslije aktivnosti u Centru za zdravo odrastanje IDEM i ja, u većim i manjim grupicama se igraju na cesti i izlažu se opasnosti. Kada bi udruga imala prostor dvorišta na raspolaganju, djeca bi provodila vrijeme u prostoru na otvorenom - igralištu - koji bismo uredili i opremili za organizirane aktivnosti, od logopedskog tretmana na otvorenom do različitih društvenih i sportskih aktivnosti.

Grad je ovaj prostor namijenio za komercijalne svrhe. Početna cijena prostora je 24.700 kuna. Mi smo se uz pomoć roditelja korisnika našeg programa i naših susjeda odlučili natjecati za taj prostor i dobiti ga. Ovime tražimo potporu za projekt igrališta od lošinjske javnosti.

Znamo da dosadašnji korisnik prostora koji na njemu drži ugostiteljsku terasu nije ispunio svoje obaveze prema Gradu sukladno članku 62. Odluke o komunalnom redu, po kojemu se korištenje javnih površina može odobriti pod uvjetima da je korisnik uredno i ažurno podmirivao sve obveze s temelja zakupa javne površine i da u trenutku podnošenja zahtjeva za korištenje javne površine nema dugovanja prema Gradu s temelja poreza i doprinosa koji su utvrđeni kao prihod Grada Malog Lošinja. Budući da iz tih razloga ne može biti podnositelj zahtjeva za zakup, očekujemo da mu Grad zakup neće ni odobriti.

Pozivamo sve one koji podržavaju naš projekt igrališta da svojim učešćem sudjeluje u prikupljanju novca za dvorište. To može biti bilo koji iznos, koji će nam omogućiti da postanemo zakupnici dvorišta i unaprijedimo ponudu za djecu. Vjerujemo da smo zajedno na stanovištu da djeca zaslužuju najbolje i da se sve gradske površine ne trebaju pretvoriti u komercijalne.

Za tim udruge
Ljiljana Živković prof. socijalni pedagog

NADOPUNA: Grad Mali Lošinj je 6.4. poništio dio natječaja koji se odnosi na gorespomenuto dvorište. Unatoč tome, nastavljamo sa započetom kampanjom da od dvorišta napravimo igralište te i dalje molimo roditelje i sve koji podržavaju kampanju da svrate do našeg ureda i javno nas podrže svojim potpisom.

Društvene mreže

Podijeli sadržaj