header11.jpg

Centar za zdravo odrastanje predao je 8. listopada građanima umjetničku skulpturu - klupu, nastalu u okviru inicijative Otpad se uvijek vraća kući. Klupu su u cjelodnevnom radu tijekom tri dana napravili djeca, mladi i pridruženi građani pod vodstvom akademske slikarice Nikoline Manojlović Vračar u tehnici mozaika, koristeći uglavnom građevinski otpad.

Primjenjujući dosadašnje iskustvo i znanje, Centar za zdravo odrastanje je na mapu grada smjestio već treću primijenjenu skulpturu, ispunjavajući više različitih potreba u zajednici - za edukacijom i angažmanom mladih, uređenjem zapuštenih dijelova grada te dižući glas protiv zagađenja okoliša.

Izradom klupe završen je ciklus kreativnih radionica kojima su mladi, djeca, umjetnici i aktivisti reciklirali otpad koji je pronađen u prostoru šuma, plaža i pored puteva. Izradom ove klupe odaslana je poruka da se otpada nije moguće osloboditi bacajući ga u prirodu. Za izradu klupe upotrebljeni otpad vraćen je u formi korisnog i dekorativnog uporabnog predmeta, ali se inače, upozoravaju aktivisti, vraća uvijek putem zraka, vode i hrane u kojima se nalaze njegovi štetni sastojci.

Ova je zanimljiva i korisna inicijativa provedena zahvaljujući potpori Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule te Primorsko - goranske županije.

Društvene mreže

Podijeli sadržaj
Pratite nas

Kampanje

zelena-cistka

Od kamena kruna

Naši donatori

eu

min-soc-pol-logo

 mzos-logo

pgz-logo

grad-logo

tzml-logo

zakladalogo

zaklada-civilnodrustvo-logo

logo-eea-grants

logo-norway-grants

usa

Godišnji izvještaji

Izvještaj 2011.
Izvještaj 2012.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Free business joomla templates