Zdravo.hr koristi kolačiće za omogućavanje boljeg korisničkog iskustva. Ovo uključuje kolačiće treće strane koji mogu pratiti vaše korištenje stranica.

Želim znati više

Razumijem
header02.jpg

Završili smo ciklus odabira za sudionike Mirnog mora 2023. Mirno more je sociopedagoški projekt utemeljen devedesetih godina u Salzburgu kao međunarodni projekt suradnje, mira i tolerancije sa ciljem okupljanja djece i mladih različitog etničkog i socijalnog porijekla. Nastao u ratnim godinama s ciljem da okupi djecu iz zaraćenih zemalja bivše Jugoslavije i stvori jezgru pomirenja, narastao je godinama do europskog mirovnog projekta.

IDEM i ja u projektu sudjeluje od 2011. godine kao dio bavarske flote. Ove godine sudjeluje s posadom jedrilice, koje će zajedno sa 100 brodova ploviti akvatorijem srednje Dalmacije, sklapati prijateljstva, vježbati suradnju i sudjelovati u brojnim edukativnim i zabavnim aktivnostima.

Opširnije...

I ove godine dvije posade Centra za zdravo odrastanje »IDEM i ja« sudjeluju u Floti mira »Mirno more«. Jedna će se posada floti od 101 jedrilice danas priključiti isplovljavanjem iz Biograda, a druga iz Kaštela. Po prvi puta u Floti mira sudjelovat će i jedna posada Odgojnog doma iz Malog Lošinja (Video 4:19).

Opširnije...

Polaznici Udruge i voditeljica Bojana Genov govore o iskustvima s izleta u Minhen u emisiji Blitz razgovor radija "Jadranka" (zvučni zapis).

U nastavku je galerija fotografija s izleta.

Opširnije...

Tridesetak članova Centra za zdravo odrastanje IDEM i ja boravilo je proteklog vikenda u Minhenu na razmjeni i učenju te dogovoru za treće po redu sudjelovanje u Floti mira (Opis sadržaja posjeta s galerijom fotografija).

Opširnije...

Na kraju ovogodišnje plovidbe Flote mira "Mirno more" priređena je Fešta mira na kojoj je izvedena pjesma u čijoj realizaciji je sudjelovala i ekipa IDEM i ja (video 4:38).

Opširnije...

U međunarodnom jedriličarskom projektu »Mirno more« i ove je godine sudjelovao tim lošinjskog Centra za zdravo odrastanje »Idem i ja« u sastavu Marigon Krasnić, Antonia Manzoni, Emina Buljubašić, Petar Sklepić, Martin Đapić i Mirko Klincov, uz voditelje Jasenku Kojadin i Mladena Matuncija te skipere Horsta Bernharda i Stefana Loefflera. Lošinjski sudionici vratili su se na svoj otok obogaćeni novim iskustvima prijateljstva, razmjene, sudjelovanja i stjecanja vještina potrebnih za zajednički život na jedrilici, izvijestio je Novi list.

Opširnije...

Sudionici flote mira Mirno more iz Centra za zdravo odrastanje iDEM i ja proveli su protekli vikend u Beču na godišnjem susretu sudionika međunarodnog pedagoškog projekta. Ovaj se vikend dugo iščekivao, a radost ponovnog susreta bila je ogromna. U zimskoj atmosferi predblagdanskog Beča dozvane su zajedničke slike ljeta, obnovljena sjećanja na jedriličarske zgode, potvrđena prijateljstva i planirani novi susreti.

Opširnije...

Posada Centra za zdravo odrastanje IDEM i ja vratila se na Lošinj nakon sedmodnevnog sudjelovanja u Floti mira u okviru međunarodnog projekta suradnje, mira i tolerancije Mirno more kojem je cilj okupljanja djece i mladih različitog etničkog i socijalnog porijekla putem jedrenja. Financijsku podršku sudjelovanju IDEM i ja osigurala je organizacija Friedensflotte iz Salzburga.

Opširnije...

Posada Centra za zdravo odrastanje IDEM i ja vratila se na Lošinj nakon sedmodnevnog sudjelovanja u Floti mira u okviru međunarodnog projekta suradnje, mira i tolerancije Mirno more kojem je cilj okupljanja djece i mladih različitog etničkog i socijalnog porijekla putem jedrenja.

Opširnije...

Društvene mreže

Podijeli sadržaj
Pratite nas

Kampanje

zelena-cistka

Od kamena kruna

Suhozidna radionica 2017. 

idiOd kamena kruna

Godišnji izvještaji

IZVJEŠTAJ 2018.

IZVJEŠTAJ 2017.

IZVJEŠTAJ 2016.

IZVJEŠTAJ 2015.

IZVJEŠTAJ 2014.

IZVJEŠTAJ 2013.


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Free business joomla templates