header-a.jpg

U međunarodnom jedriličarskom projektu »Mirno more« i ove je godine sudjelovao tim lošinjskog Centra za zdravo odrastanje »Idem i ja« u sastavu Marigon Krasnić, Antonia Manzoni, Emina Buljubašić, Petar Sklepić, Martin Đapić i Mirko Klincov, uz voditelje Jasenku Kojadin i Mladena Matuncija te skipere Horsta Bernharda i Stefana Loefflera. Lošinjski sudionici vratili su se na svoj otok obogaćeni novim iskustvima prijateljstva, razmjene, sudjelovanja i stjecanja vještina potrebnih za zajednički život na jedrilici, izvijestio je Novi list.

Mirno more je međunarodni sociopedagoški projekt s ciljem suradnje, mira i tolerancije, okupljanja i zajedničkih aktivnosti djece i mladih različitog etničkog i socijalnog porijekla. Tijekom jedrenja sklapaju se prijateljstva i ostvaruje suradnja, vježba nenasilno rješavanje sukoba, jača osjećaj odgovornosti i samopouzdanja sudionika te se sve predrasude bacaju preko palube, navodi voditelj Mladen Matunci te podsjeća da je projekt Mirno more utemeljen 1994. godine u Salzburgu, svake godine raste brojem svojih sudionika i donatora, a ove je godine okupio 112 brodova iz 17 zemalja.

Lošinjski Centar za zdravo odrastanje, nevladina je udruga koja provodi različite oblike rada s djecom i roditeljima, među ostalim, individualni, rehabilitacijski i tretmanski rad, kreativne radionice, pomoć u učenju, savjetovanje. Organizira predavanja, izlete, javne akcije, u sklopu Centra djeluje Debatni klub i Logopedski kabinet, a prepoznatljivi su i po aktivnostima vezanim uz zaštitu okoliša, među ostalim, u projektima očuvanja suhozidne građe.

Društvene mreže

Podijeli sadržaj
Pratite nas

Kampanje

zelena-cistka

Od kamena kruna

Naši donatori

eu

min-soc-pol-logo

 mzos-logo

pgz-logo

grad-logo

tzml-logo

zakladalogo

zaklada-civilnodrustvo-logo

logo-eea-grants

logo-norway-grants

usa

Godišnji izvještaji

Izvještaj 2011.
Izvještaj 2012.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Free business joomla templates