Zdravo.hr koristi kolačiće za omogućavanje boljeg korisničkog iskustva. Ovo uključuje kolačiće treće strane koji mogu pratiti vaše korištenje stranica.

Želim znati više

Razumijem

I mi imamo krumpir. I valjuške, šufnudle, šiškrle, njoke i kako li se sve ne nazivaju ovi fini i omiljeni zalogaji. Ali nisu isti kao slovački, zaslađeni orasima i šećerom, kako nam je pokazala obitelj Čulmanovih. 


Malena je razlika, baš kao i razlika između u nas uvriježenog imena Barbara i slovačkog Barbora, koje nosi plavokosa djevojčica koja govori gotovo savršeni hrvatski jezik.
Naše smo goste doveli u nepriliku pitanjem bi li nam Barborina mama skuhala nešto tipično slovačko. Naše je pitanje polazilo od stereotipa da sve mame kuhaju i da svi ljudi znaju pripremati i vole jesti nacionalne specijalitete. Mladi par liječnika koji su doselili na Mediteran jedu uglavnom ribu, a rijetko knedle koje su karakteristike slovačke kuhinje. Od njih češće kuha tata, a ne mama i njihova je podjela kućanskog posla i sadržaj njihovih obroka pokazao da su pretpostavke koje imamo o drugim ljudima uglavnom pogrešne i da moramo učiti, istraživati, slušati, pitati, razumijevati i prihvaćati sve izvan tih pretpostavki.

  • slovacka1
  • slovacka2
  • slovacka3
  • slovacka4
  • slovacka5
  • slovacka6
  • slovacka7

Društvene mreže

Podijeli sadržaj
Pratite nas

Kampanje

zelena-cistka

Od kamena kruna

Suhozidna radionica 2017. 

idiOd kamena kruna

Godišnji izvještaji

IZVJEŠTAJ 2018.

IZVJEŠTAJ 2017.

IZVJEŠTAJ 2016.

IZVJEŠTAJ 2015.

IZVJEŠTAJ 2014.

IZVJEŠTAJ 2013.


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Free business joomla templates