header6.jpg

IDEM i ja kao partner u projektu Zelene Istre Participativno budžetiranje: građani nadziru lokalni proračun sudjelovao je 9. i 10. ožujka na seminaru o participativnom budžetiranju i građanskom nadzoru lokalnih proračuna na kojima su podijeljena iskustva Estonije, Njemačke, Pazina i Maribora u kojima se primjenjuje koncept participativnog budžetiranja.

Također, stručnjak Instituta za javne financije predstavio je osnovne pojmove i dinamiku proračunskih ciklusa lokalnih samouprava u RH, s naglaskom na mogućnosti tempiranja participativnih elemenata u trenutno postojećem okviru. Sudionici su upoznati i sa Zakonom o pravu na pristup informacijama te mogućnostima njegove primjene u procesima povećanja transparentnosti, participacije i nadzora građana nad lokalnim proračunima.

Uz IDEM i ja seminaru su prisustvovali predstavnici udruga Haratak i Postpesimisti iz Malog Lošinja te pročelnica za društvene djelatnosti Grada Malog Lošinja Ružica Baumgarten, kako bi uvidom u postojeća iskustva zajedničkim snagama iznašli najbolji model participiranja građana u Malom Lošinju.

Projekt Participativno budžetiranje: građani nadziru lokalni proračun financira Europska unija putem programa IPA 2011 »Jačanje potpore organizacijama civilnog društva za povećanje dobrog upravljanja i transparentnosti javne uprave u Hrvatskoj«.

Društvene mreže

Podijeli sadržaj
Pratite nas

Kampanje

zelena-cistka

Od kamena kruna

Naši donatori

eu

min-soc-pol-logo

 mzos-logo

pgz-logo

grad-logo

tzml-logo

zakladalogo

zaklada-civilnodrustvo-logo

logo-eea-grants

logo-norway-grants

usa

Godišnji izvještaji

Izvještaj 2011.
Izvještaj 2012.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Free business joomla templates