Zdravo.hr koristi kolačiće za omogućavanje boljeg korisničkog iskustva. Ovo uključuje kolačiće treće strane koji mogu pratiti vaše korištenje stranica.

Želim znati više

Razumijem
header8.jpg

U povodu Međunarodnog dana bez plastičnih vrećica 3. srpnja održan je niz događanja kojima brojne organizacije za zaštitu okoliša pozivaju na obuzdavanje upotrebe plastike. Povodom toga objavljujemo edukativni petominutni film o toj temi koji je snimljen tijekom Međunarodne ljetne škole Centra za zdravo odrastanje. Centar za zdravo odrastanje također poziva roditelje koji u prostoru Centra organiziraju rođendane svoje djece da ne koriste plastične tanjure, čaše i pribor za jelo nego da koriste one koje ima udruga. Također umjesto ukrašavanja prostora balonima dječji rođendan je prigoda da se dio vremena zajedno s djecom organizira radionica izrade originalnih ukrasa od prirodno razgradivih materijala.

Opširnije...

Radionice kuhanja petkom odlična su poslastica na kraju radnog tjedna. Kad poželimo nešto slatkoga, kad poželimo novo jelo, kad poželimo različito društvo za stolom – kuha se u Klubu. Sve je lako napraviti i sve je slasno pojesti u dobrom društvu. Ovaj smo puta radili kolač s višnjama.

Opširnije...

Radionicom održanom 29. svibnja Centar za zdravo odrastanje IDEM i ja zaključio je prvu godinu provođenja trogodišnjeg programa Za zdravo odrastanje djece i mladih, koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Ova je radionica bila posvećena razgovoru o različitim identitetima koje svi imaju i osvješćivanju kako se identiteti kreiraju, koji su djeci bitni i nepromjenjivi, a koji se vremenom odbacuju i grade novi. Osvješćivanje ove teme je djeci izuzetno važno jer njihovi različiti identiteti mogu biti uzrok ruganja, sukoba, patnje djece i nerazumijevanja društvenih uzroka i okolnosti nejednakosti. Odgoj za prihvaćanje različitosti i toleranciju te usvajanje vještina nenasilne komunikacije konstantan je sastojak rada s djecom i mladima u Centru za zdravo odrastanje i vještine koje je najteže usvojiti i prakticirati.

Opširnije...

Mali Lošinj je jedini grad u Primorsko-goranskoj županiji - pa i u Hrvatskoj - u kojemu je održan skup potpore Hodu za slobodu i otvoreno pokazano neslaganje s referendumskih inicijativama i porukama Hoda za život. Čini li vam se dvadesetak ljudi malo, pokušajte u naselju sa 6000 stanovnika isto. Bravo Lošinjani!

Više pogledajte na: http://www.otoci.net/index.php/u-razno/7971-losinjski-trg-u-koloritu-aktualnih-tema

Građani i građanke Lošinja!

U subotu se u Rijeci održava Hod za slobodu, kojemu je cilj pokazati opredijeljenost za ustavne vrijednosti ravnopravnosti te za prihvaćanje i njegovanje različitosti kao bogatstva zajednice.

Opširnije...

Početak vikenda proveli smo volonterski – popravljali smo urušeni suhozid uz šetnicu Zagazinjine. Potez urušenih suhozida uz ovu stazu izabrali smo kao kao mjesto koje želimo obnoviti na tradicionalan način i kao teren za učenje i praksu doživljajne pedagogije.

Opširnije...

Centar za zdravo odrastanje prikazao je 17. svibnja pretpremijerno za lošinjsku publiku dokumentarni film Protuudar na pravo na pobačaj u Europi, čija premijera je u zagrebačkom kinu Europa 18. Svibnja.
Ovaj dokumentarni film prvi je razotkrio tajni dokument europskog fundamentalističkog pokreta „Povratak naravnog poretka: Agenda za Europu" čiji akteri djeluju i u Hrvatskoj. Film detaljno opisuje na koji način se ultra-konzervativne organizacije mobiliziraju i tajno financiraju od strane tajkuna i oligarha kako bi ograničavale ljudska prava i urušavale liberalne demokratske poretke.

Opširnije...

Klub mladih IDEM i ja je član Mreže mladih Hrvatske. Sudjelovali smo na godišnjoj skupštini, na kojoj je osim rješavanja važnih organizacijskih i programskih pitanja bilo prilike za razmjenu informacija o radu, aktivnostima, problemima i specifičnostima pojedinih sredina i klubova.

Opširnije...

Figure skakuću i raduju se i pritom uče kako se ne ljutiti i kako nenasilno reagirati i onda kad se ljute.
Ovaj smo turnir živim figurama održali u okviru projekta Čovječe ne ljuti se. Glavni cilj ovog projekta je unapređenje i zaštita prava djece kroz povećanje kapaciteta cijele zajednice za uključenost djece, od institucija preko roditelja i šire javnosti do same djece.

Opširnije...

Proveli smo radionicu Planska igra: lokalna samouprava, na kojoj su s nama surađivali Srednja škola A. Haračića i Grad Mali Lošinj. Projekt planske igre obuhvatio je dva radna dana (26. i 27. travnja) u kojima su mladi kroz participativne metode stekli znanja o osnovama lokalne samouprave.

Opširnije...

Jedan od najvećih globalnih i lokalnih problema današnjice je proizvodnja i nepropisno odlaganje velikih količina otpada. Zato smo Dan planeta Zemlje posvetili istraživanju kako se postupa s otpadom na našem otoku.

Opširnije...

I mi imamo krumpir. I valjuške, šufnudle, šiškrle, njoke i kako li se sve ne nazivaju ovi fini i omiljeni zalogaji. Ali nisu isti kao slovački, zaslađeni orasima i šećerom, kako nam je pokazala obitelj Čulmanovih. 

Opširnije...

Stranica 1 od 8

Društvene mreže

Podijeli sadržaj
Pratite nas

Kampanje

zelena-cistka

Od kamena kruna

Suhozidna radionica 2017. 

idiOd kamena kruna

Naši donatori

eu

min-soc-pol-logo

 mzos-logo

pgz-logo

grad-logo

tzml-logo

zakladalogo

zaklada-civilnodrustvo-logo

logo-eea-grants

logo-norway-grants

usa

Godišnji izvještaji

Izvještaj 2017.
Izvještaj 2016.
Izvještaj 2015.
Izvještaj 2014.
Izvještaj 2013.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Free business joomla templates