Zdravo.hr koristi kolačiće za omogućavanje boljeg korisničkog iskustva. Ovo uključuje kolačiće treće strane koji mogu pratiti vaše korištenje stranica.

Želim znati više

Razumijem
header4.jpg

Rješenjem Ministarstva kulture, Uprave za zaštitu kulturne baštine, Centar za zdravo odrastanje kao pravna osoba i dugogodišnji volonter Centra Goran Jambrešić kao pojedinac stavljeni su na Popis nositelja koji prakticiraju i aktivno promiču umijeće suhozidne gradnje. Popis nositelja sastavni je dio rješenja Ministarstva kulture kojim se utvrđuje da umijeće suhozidne gradnje ima svojstvo nematerijalnog kulturnog dobra.

Opširnije...

Obalni opservatorij
Projekt Obalni opservatorij projekt je uključivanja svih lokalnih aktera u aktivnosti zaštite obalnog područja i podmorja. Uključuje to prevenciju i edukaciju, aktivnosti analize dokumenata i nadgledanja stanja i prostoru te promišljanje politika upravljanja javnim i općim dobrom, dodjelom koncesija i uređenja plaža.

Opširnije...

Centar za zdravo odrastanje započeo je sprovođenjem projekta okupljanja lokalnih aktera u sustavno praćenje i utjecanje na stanje obale i podmorja. Obalni opservatorij je projekt neformalnog umrežavanja aktera u zajednici iz različitih sektora kojemu je cilj veća transparentnosti rada lokalne samouprave, uključivanje građana u kreiranje javnih politika i razvojnih planova koji se tiču gospodarenje obalnim pojasom te veća brige za ekologiju mora kao temeljnog resursa razvoja i održivosti razvoja. 

Opširnije...

Javnom akcijom predstavljanja aktivnosti na udomljavanju i zbrinjavanju napuštenih životinja obilježen je Međunarodni dan životinja. Na području Grada Malog Lošinja, procjena je Društva za zaštitu životinja, obitava oko tristotinjak napuštenih mačaka, koje nemaju sklonište, neredovito se hrane, više su izložene pobolijevanju i kraće žive od životinja koje imaju dom. Akcijom smo pozvali sugrađane,a prvenstveno djecu i mlade, da steknu naviku promatranja i opažanja svoje neposredne okoline te da na potrebu i patnju životinja odgovore uključivanjem u hranjenje, udomljavanje i osiguravanje skloništa tim životinjama .

Opširnije...

Centar za zdravo odrastanje započeo je ovoga petka prvu u nizu volonterskih akcija na igralištu Bočac. Igralištu će biti dodani različiti elementi za igru najmlađih poput školice, skoka u dalj, kružić-križića, igara preciznosti i svega drugoga čemu se dosjete naši volonteri, a što može dodati boljem izgledu, ugođaju i funkcionalnosti igrališta i za najmlađe.

Opširnije...

Početak vikenda proveli smo volonterski – popravljali smo urušeni suhozid uz šetnicu Zagazinjine. Potez urušenih suhozida uz ovu stazu izabrali smo kao kao mjesto koje želimo obnoviti na tradicionalan način i kao teren za učenje i praksu doživljajne pedagogije.

Opširnije...

Centar za zdravo odrastanje poziva sve zainteresirane da se jave na besplatan tečaj informatike.
Radit će se u malim grupama, formiranima prema već postojećem znanju i iskustvu. Možete donijeti svoje laptope i na njima vježbati kako instalirati korisne i besplatne programe, kako urediti fotografije, kako izrezati video s vaših mobitela, kako se snaći na softveru za ugostiteljstvo ili trgovinu.

Opširnije...

Obilježili smo s prijateljima, korisnicima, suradnicima i predstavnicima institucija Dan udruge, 12 godina rada. Dan udruge je naš otvoreni dan, prigoda da se osvrnemo na sve što smo radili tijekom godine. Prikazujemo fotografije aktivnosti i događaja tijekom godine i sami se čudimo koliko se je toga organiziralo, provelo, dogodilo, koliko je novih lica i starih prijatelja prošlo kroz naše velike, često premalene prostore.

Opširnije...

Nemojte još kupiti kuglice za vaše boriće, čekajte naše, mi ih radimo za Lea! Kupnjom božićnih kuglica kod nas pomažete prikupiti potrebna sredstava za robotski potpomognutu terapiju za Lea Manzonija. Radionice izrade kuglica decoupage tehnikom vodi Mirjana Savinc, čije su kuglice savršene!

Opširnije...

Spojem dviju senzibiliteta, Bojaninog aktivističkog – gdje akcija proizlazi iz želje da se javnost upozori na vrijednost ili osjetljivost neke pojave u prostoru i uključi u njenu zaštitu, te Goranovog entuzijastičnog – gdje akcija proizlazi iz želje za stvaranjem i savladavanjem izazova materijala, tehnike i strukture, u Lošinju je stvorena jedna autentična suhozidna jezgra koja je – pokazalo se – dovoljno jaka da izdrži izazove održanja već niz godina.

Opširnije...

Danas smo započeli s prodajom različitih ukrasa koje smo proizveli kako bismo njihovom prodajom namakli novac za terapiju Lea Manzonija. Naš je štand danas radio dobro!

Opširnije...

Centar za zdravo odrastanje održao je i ovoga vikenda radionicu u prirodi. Ovog su vikenda djeca i mladi sa svojim voditeljima i volonterima obnavljali urušeni dio suhozida uz šetnicu Zagazinjine. Uz ovu se šetnicu bojom kamenja, načinom na koji su uredno posloženi i dojmom da su posve novi već poprilično izdvajaju suhozidi koje je popravila ekipa IDEM i ja. Suhozidne radionice već desetak godina za Centar za zdravo odrastanje vodi ing. Goran Jambrešić, zaljubljenik i majstor tradicionalne suhozidne gradnje, koja je oblikovala cijeli pejzaž Jadrana.

Opširnije...

Stranica 1 od 7

Društvene mreže

Podijeli sadržaj
Pratite nas

Kampanje

zelena-cistka

Od kamena kruna

Suhozidna radionica 2017. 

idiOd kamena kruna

Godišnji izvještaji

IZVJEŠTAJ 2018.

IZVJEŠTAJ 2017.

IZVJEŠTAJ 2016.

IZVJEŠTAJ 2015.

IZVJEŠTAJ 2014.

IZVJEŠTAJ 2013.


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Free business joomla templates