Zdravo.hr koristi kolačiće za omogućavanje boljeg korisničkog iskustva. Ovo uključuje kolačiće treće strane koji mogu pratiti vaše korištenje stranica.

Želim znati više

Razumijem
header1.jpg

Centar za zdravo odrastanje započeo je ovoga petka prvu u nizu volonterskih akcija na igralištu Bočac. Igralištu će biti dodani različiti elementi za igru najmlađih poput školice, skoka u dalj, kružić-križića, igara preciznosti i svega drugoga čemu se dosjete naši volonteri, a što može dodati boljem izgledu, ugođaju i funkcionalnosti igrališta i za najmlađe.

Opširnije...

Početak vikenda proveli smo volonterski – popravljali smo urušeni suhozid uz šetnicu Zagazinjine. Potez urušenih suhozida uz ovu stazu izabrali smo kao kao mjesto koje želimo obnoviti na tradicionalan način i kao teren za učenje i praksu doživljajne pedagogije.

Opširnije...

Centar za zdravo odrastanje poziva sve zainteresirane da se jave na besplatan tečaj informatike.
Radit će se u malim grupama, formiranima prema već postojećem znanju i iskustvu. Možete donijeti svoje laptope i na njima vježbati kako instalirati korisne i besplatne programe, kako urediti fotografije, kako izrezati video s vaših mobitela, kako se snaći na softveru za ugostiteljstvo ili trgovinu.

Opširnije...

Obilježili smo s prijateljima, korisnicima, suradnicima i predstavnicima institucija Dan udruge, 12 godina rada. Dan udruge je naš otvoreni dan, prigoda da se osvrnemo na sve što smo radili tijekom godine. Prikazujemo fotografije aktivnosti i događaja tijekom godine i sami se čudimo koliko se je toga organiziralo, provelo, dogodilo, koliko je novih lica i starih prijatelja prošlo kroz naše velike, često premalene prostore.

Opširnije...

Nemojte još kupiti kuglice za vaše boriće, čekajte naše, mi ih radimo za Lea! Kupnjom božićnih kuglica kod nas pomažete prikupiti potrebna sredstava za robotski potpomognutu terapiju za Lea Manzonija. Radionice izrade kuglica decoupage tehnikom vodi Mirjana Savinc, čije su kuglice savršene!

Opširnije...

Spojem dviju senzibiliteta, Bojaninog aktivističkog – gdje akcija proizlazi iz želje da se javnost upozori na vrijednost ili osjetljivost neke pojave u prostoru i uključi u njenu zaštitu, te Goranovog entuzijastičnog – gdje akcija proizlazi iz želje za stvaranjem i savladavanjem izazova materijala, tehnike i strukture, u Lošinju je stvorena jedna autentična suhozidna jezgra koja je – pokazalo se – dovoljno jaka da izdrži izazove održanja već niz godina.

Opširnije...

Danas smo započeli s prodajom različitih ukrasa koje smo proizveli kako bismo njihovom prodajom namakli novac za terapiju Lea Manzonija. Naš je štand danas radio dobro!

Opširnije...

Centar za zdravo odrastanje održao je i ovoga vikenda radionicu u prirodi. Ovog su vikenda djeca i mladi sa svojim voditeljima i volonterima obnavljali urušeni dio suhozida uz šetnicu Zagazinjine. Uz ovu se šetnicu bojom kamenja, načinom na koji su uredno posloženi i dojmom da su posve novi već poprilično izdvajaju suhozidi koje je popravila ekipa IDEM i ja. Suhozidne radionice već desetak godina za Centar za zdravo odrastanje vodi ing. Goran Jambrešić, zaljubljenik i majstor tradicionalne suhozidne gradnje, koja je oblikovala cijeli pejzaž Jadrana.

Opširnije...

Centar za zdravo odrastanje organizira radionicu izrade suhozida koja će se održati u subotu, 30. rujna 2017 godine. Izrađivati ćemo suhozid na Zagazininjama, a započeti ćemo u 09:30. Radionicu vodi Goran Jambrešić uz voditeljice i volontere udruge. 

Opširnije...

U Centru za zdravo odrastanje započela je osma po redu Mala škola – ljetna priprema djece za polazak u prvi razred osnovne škole. Četrnaestero djevočica i dječaka svakodnevno rade na razvijanju pažnje, sposobnosti opažanja, predčitačkih i numeričkih vještina i oblikovanju pojmova, kako bi njima i njihovim roditeljima polazak u školu bio što lakši i sa što manje stresa. Uz program priprema kroz deset cjelina predviđeno je i savjetovanje roditelja.
Ove aktivnosti dio su programa Za zdravo odrastanje djece i mladih, koji se odvija uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih i Grada Malog Lošinja.

Opširnije...

Povodom međunarodnog Dana nenasilja koji se obilježava 2. listopada, na dan rođenja Mahatme Gandija, jednog od vođa pokreta za nezavisnost Indije i začetnika filozofije i strategije nenasilnog otpora, Centar za zdravo odrastanje priređuje niz događanja s ciljem širenja poruke nenasilja.

Opširnije...

Centar za zdravo odrastanje provodi ciklus kreativnih radionica za djecu predškolskog uzrasta kojima je cilj poboljšanje razvoja fine motorike. Posebnost ovih radionica je što uz voditeljicu radionica Jasenku Kojadin svakog ponedjeljka tijekom cijele godine s mališanima crtaju, bojaju, režu, lijepe, oblikuju i mijese volonteri srednjoškolci. Volonteri u aktivnosti Mladi za male, koja se provodi u okviru projekta Učionica aktivnog građanstva, u praksi provode ono što uče i prakticiraju tijekom ovog projekta, a to je da je sudjelovanje u životu zajednice i davanje neprocjenjivo ne samo onima koji to primaju, nego i onima koji daju.

Opširnije...

Stranica 1 od 7

Društvene mreže

Podijeli sadržaj
Pratite nas

Kampanje

zelena-cistka

Od kamena kruna

Suhozidna radionica 2017. 

idiOd kamena kruna

Naši donatori

eu

min-soc-pol-logo

 mzos-logo

pgz-logo

grad-logo

tzml-logo

zakladalogo

zaklada-civilnodrustvo-logo

logo-eea-grants

logo-norway-grants

usa

Godišnji izvještaji

Izvještaj 2017.
Izvještaj 2016.
Izvještaj 2015.
Izvještaj 2014.
Izvještaj 2013.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Free business joomla templates