Zdravo.hr koristi kolačiće za omogućavanje boljeg korisničkog iskustva. Ovo uključuje kolačiće treće strane koji mogu pratiti vaše korištenje stranica.

Želim znati više

Razumijem
header2.jpg

Zajedno sa Sportskim ribolovnim društvom UDICA organizirali smo u luci Unije i uvali Vrulje ekološku akciju čišćenja podmorja i obale u subotu 8. lipnja, na Svjetski dan oceana. Ekološku akciju pod nazivom Smeće se vraća kući proveli su pod morem ronioci društva UDICA vadeći iz podmorja odbačene, ali i nevremenom odnešene predmete kao što su dijelovi lukobrana, oznake na moru, konope i vrše.

Opširnije...

Centar za zdravo odrastanje IDEM i ja održao je javnu akciju u povodu Dana planeta Zemlje, kojoj je glavna tema bila zagađenje plastikom. Tri peteročlane grupe djece vijugale su lošinjskim trgom i rivom u gusjenicama izrađenim na kreativnim radionicama. Dvije plastične gusjenice sadržavale su priljepljene najčešće vrste plastike, kao što su plastični tanjuri, čaše, baloni, pribor za jelo, vrećice trgovačkih lanaca, ribarske mreže te natpis PLASTIKA – BOLEST PLANETA i simboolično su pokazale zatrpanost do vrata plastikom. Treća je, platnena gusjenica, ukrašena simbolima mira i prirode, drvećem i pticama, simbolički pokazala najvažnije preduvjete za očuvanja planeta, mir i zaštitu okoliša i živih vrsta.

Opširnije...

S grupom mladih započeli smo s pripremama za javno obilježavanje Dana planeta Zemlje. Dan Planeta Zemlje se obilježava diljem svijeta 22. travnja s ciljem uključivanja stanovništva u proces usmjeren na zaštitu prirodnih resursa našeg planeta.

Opširnije...

Ovaj smo dan posvetili šparogama. Otišli u šumu. Nabrali šparoge uživajući u šetnji, u prirodi i druženju s prijateljima. Oči se zaustavljaju na prvim proljetnim izdancima i cvjetovima ljubičica. NE BERI! Beri očima! želite li zaista ove vjesnike proljeća držati samo nekoliko dana u vazi, umjesto da uživate u njima u prirodi kroz godine? Odustajemo od vjenčića i buketića.

Opširnije...

Istraživanje otoka ove se je subote odvijalo u Stivanu. Branje šparoga, hranjenje ovaca, sakupljanje jaja u kokošinjcu, čišćenje livade od kamena, potraga za blagom Stivana, najbolji srneći gulaš ikad pojeden, šetnja do Martinšćice i panično ukrcavanje na katamaran u posljednji trenutak, bio je to jedan lijep i ispunjen dan.

Opširnije...

U srijedu 1. kolovoza svijet je ušao u ekološki dug, pa bi u 2018. godini za trenutačne potrebe čovječanstva bila potrebna 1,7 planeta kako bismo imali dovoljno prirodnih resursa za potporu postojećim ljudskim aktivnostima. Razumijevanje koncepta ekološkog duga važan je dio učenja mladih jer dan kada potreba čovječanstva za prirodom nadmašuje ono što Zemljini ekosustavi mogu obnoviti iz godine u godinu dolazi sve ranije. Gdje, kako i koliko u svojoj zajednici doprinosimo svojim pretjeranim zahtjevima prema Zemlji provjeravali smo na terenskom obilasku uvale Čikat na primjeru vanjske rasvjete.

Opširnije...

Jedan od najvećih globalnih i lokalnih problema današnjice je proizvodnja i nepropisno odlaganje velikih količina otpada. Zato smo Dan planeta Zemlje posvetili istraživanju kako se postupa s otpadom na našem otoku.

Opširnije...

Ove smo godine održali puno kreativnih radionica, ali ova je posebna. Pripremamo se za Dan planeta Zemlje. Oslikavamo majice tekstilnim bojama, pričamo o značenju tog dana, planiramo kako ćemo ga obilježiti. Svatko na svoju majicu stavlja prizor za koji želi da ostane očuvan, prizore biljaka, životinja, drveća, mora, neba.

Opširnije...

4. listopada Svjetski dan zaštite životinja obilježen je zajedničkom javnom akcijom Centra za zdravo odrastanje i Društva za zaštitu životinja iz Malog Lošinja..

Opširnije...

Centar za zdravo odrastanje započeo je u subotu rad na izgradnji suhozida u dvorištu osnovne škole Maria Martinolića. Cilj je napraviti „ograjicu" za vrt koji će uređivati učenici, a u zid će biti ugrađena i originalna stara lesa.

Opširnije...

Još jednom akcijom obnove suhozida Centar za zdravo odrastanje senzibilizira lokalnu zajednicu za brigu o tradicionalnoj graditeljskoj baštini. U uvali Zagazinjine nastavljen je rad na obnovi suhozida, pa su djeca i mladi pod vodstvom inženjera Gorana Jambrešića dobili uvid u dugotrajni rad otočana na čišćenju i obilježavanju parcela i obrani od vjetrova.

Opširnije...

Dokumentarni film Od kamena kruna autorica Danice Bjelajac i Dr. Danice Aćimović, koji je nastao u produkciji Centra za zdravo odrastanje IDEM i ja iz Malog Lošinja kao dio projekta Suhozidi su vrijedna baština prikazuje se u sklopu edukativnog programa tematske izložbe slika pod nazivom Gromače hrvatskog umjetnika Otona Glihe u riječkom Muzeju moderne i suvremene umjetnosti. Film u trajanju od 27 min. snimljen je na cresko - lošinjskom području.

Opširnije...

Stranica 1 od 3

Društvene mreže

Podijeli sadržaj
Pratite nas

Kampanje

zelena-cistka

Od kamena kruna

Suhozidna radionica 2017. 

idiOd kamena kruna

Godišnji izvještaji

IZVJEŠTAJ 2018.

IZVJEŠTAJ 2017.

IZVJEŠTAJ 2016.

IZVJEŠTAJ 2015.

IZVJEŠTAJ 2014.

IZVJEŠTAJ 2013.


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Free business joomla templates