Zdravo.hr koristi kolačiće za omogućavanje boljeg korisničkog iskustva. Ovo uključuje kolačiće treće strane koji mogu pratiti vaše korištenje stranica.

Želim znati više

Razumijem
header01.jpg

Naša Antonija Manzoni sudjelovala je na treningu za trenere mladih u organizaciji udruge DRONe, a u okviru projekta “LEaF: Liberté, Égalité, and Fraternité”, koji se provodi uz financijsku podršku Europske unije u okviru Erasmus+ programa.

 

Opširnije...

Odveli smo grupu mladih u posjet Eko centru Latinovac. Eko centar Latinovac ima veliki međunarodni volonterski program pa je to bila prilika za upoznavanje s mladima iz cijeloga svijeta koji u volonterskom programu provode više mjeseci. Za vrijeme posjeta u Latinovcu se održava Slama festival pa je to bila prigoda za doživljaj kakav je nemoguć na otoku.

Opširnije...

Učenici i studenti koji se školuju na otoku svoga prebivališta imaju pravo na dva besplatna polazno-povratna putovanja tjedno, na svim linijama uključujući i na linijama i relacijama koje se primjenjuju na njihov otok prebivališta.
Pozivamo roditelje da naprave otočne iskaznice svojoj djeci kako bi mogli realizirati ovo pravo. Ako već imaju otočne iskaznice, provjerite u najbližoj pošti je li iskaznica izdana nakon datuma kad su uvedene veće povlastice za učenike.

Opširnije...

Niz jednodnevnih izleta Centar za zdravo odrastanje IDEM i ja ovog je vikenda nastavio izletom na Ilovik za grupu djece starijeg osnovnoškolskog uzrasta. Kao malo lutajuće pleme zainteresirana su djeca obišla čak četiri otočne plaže, potražila arheološko nalazište, penjala se po stijenama, pokušavala odgonetnuti imena raslinja, valjala po dinama sačinjenim od morske trave koju je navaljalo more, zatrpavala se u pijesak i pričala s mještanima ispred lokalnog dućana. Odlazak na Ilovik dio je upoznavanja zavičajnih vrijednosti i stjecanje kompetencija za njihovo vrednovanje i prezentaciju, tijekom kojeg su za djecu već organizirani odlasci na različite lokacije Lošinja, Suska i Unija te uspon na Osoršćicu.

Opširnije...

U povodu Međunarodnog dana bez plastičnih vrećica 3. srpnja održan je niz događanja kojima brojne organizacije za zaštitu okoliša pozivaju na obuzdavanje upotrebe plastike. Povodom toga objavljujemo edukativni petominutni film o toj temi koji je snimljen tijekom Međunarodne ljetne škole Centra za zdravo odrastanje. Centar za zdravo odrastanje također poziva roditelje koji u prostoru Centra organiziraju rođendane svoje djece da ne koriste plastične tanjure, čaše i pribor za jelo nego da koriste one koje ima udruga. Također umjesto ukrašavanja prostora balonima dječji rođendan je prigoda da se dio vremena zajedno s djecom organizira radionica izrade originalnih ukrasa od prirodno razgradivih materijala.

Opširnije...

Mali Lošinj je jedini grad u Primorsko-goranskoj županiji - pa i u Hrvatskoj - u kojemu je održan skup potpore Hodu za slobodu i otvoreno pokazano neslaganje s referendumskih inicijativama i porukama Hoda za život. Čini li vam se dvadesetak ljudi malo, pokušajte u naselju sa 6000 stanovnika isto. Bravo Lošinjani!

Više pogledajte na: http://www.otoci.net/index.php/u-razno/7971-losinjski-trg-u-koloritu-aktualnih-tema

Građani i građanke Lošinja!

U subotu se u Rijeci održava Hod za slobodu, kojemu je cilj pokazati opredijeljenost za ustavne vrijednosti ravnopravnosti te za prihvaćanje i njegovanje različitosti kao bogatstva zajednice.

Opširnije...

Centar za zdravo odrastanje prikazao je 17. svibnja pretpremijerno za lošinjsku publiku dokumentarni film Protuudar na pravo na pobačaj u Europi, čija premijera je u zagrebačkom kinu Europa 18. Svibnja.
Ovaj dokumentarni film prvi je razotkrio tajni dokument europskog fundamentalističkog pokreta „Povratak naravnog poretka: Agenda za Europu" čiji akteri djeluju i u Hrvatskoj. Film detaljno opisuje na koji način se ultra-konzervativne organizacije mobiliziraju i tajno financiraju od strane tajkuna i oligarha kako bi ograničavale ljudska prava i urušavale liberalne demokratske poretke.

Opširnije...

Proveli smo radionicu Planska igra: lokalna samouprava, na kojoj su s nama surađivali Srednja škola A. Haračića i Grad Mali Lošinj. Projekt planske igre obuhvatio je dva radna dana (26. i 27. travnja) u kojima su mladi kroz participativne metode stekli znanja o osnovama lokalne samouprave.

Opširnije...

Leo se je javio s terapije. Leo je jučer po prvi puta na lokomatu (robotu koji simulira hodanje) radio vježbu punim stopalom i iznenadio i sebe i sve oko sebe svojim novim osjetima i mogućnostima. Leo je na robotsku neurorehabilitaciju u Zagrebu krenuo 15. siječnja. Ondje ide šest dana u tjednu po šest sati. Leo sve odlično podnosi, veseli se terapijama, a vidi i sam da ima napretka. Šake su fleksibilnije, mišići na rukama su ojačali, pokret je precizniji. Pred Leom je još puno vježbanja, znoja i umora.

Opširnije...

„Ogledalce, ogledalce moje, prvi od 1000 tko je?", zapitali smo sugrađane u karnevalskoj povorci maskirani u Snjeguljicu i 7 patuljaka. Prvi od 1000 otoka slogan je gradske vlasti kojim ističu svoje uspjehe, a mi smo na karnevalski dan odlučili preispitati tu tvrdnju.

Opširnije...

Danas smo uplatili gotovo polovinu iznosa koji Leo Manzoni treba za robotski potpomognutu rehabilitaciju. Solidarnost na djelu su pokazali brojni pojedinci i poduzetnici, kojima u ime Lea i njegove obitelji zahvaljujemo! Leo je nesretnim skokom u more slomio nekoliko vratnih kralježaka i utapao se i potrebne su brojne terapije i načini rehabilitacije kako bi mu se poboljšala kvaliteta života.

Opširnije...

Stranica 1 od 2

Društvene mreže

Podijeli sadržaj
Pratite nas

Kampanje

zelena-cistka

Od kamena kruna

Suhozidna radionica 2017. 

idiOd kamena kruna

Godišnji izvještaji

IZVJEŠTAJ 2018.

IZVJEŠTAJ 2017.

IZVJEŠTAJ 2016.

IZVJEŠTAJ 2015.

IZVJEŠTAJ 2014.

IZVJEŠTAJ 2013.


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Free business joomla templates