header5.jpg

Od 13. do 20. listopada 2013. sudjelovali smo na međunarodnom treningu "Give Power to Empower" u organizaciji Rumunjske nacionalne agencije za program Mladi na djelu. Trening je bio usmjeren na osobni razvoj i osnaživanje sudionika – aktivnih u radu s djecom i mladima, i na primjenu različitih motivacijskih tehnika za osvještavanje potencijala djece i mladih.

U rumunjskom gradu Predealu u Karpatima okupilo se 23 predstavnika 18 organizacija iz 11 zemalja (Švedske, Danske, Njemačke, Francuske, Portugala, Češke, Bugarske, Rumunjske, Turske, Cipra i Hrvatske) iz formalnog (škole, vladine organizacije) i neformalnog (udruge, aktivni pojedinci) sektora.

U 6 dana rada i druženja, na principima iskustvenog učenja i samoinicijative, u našoj šarolikoj grupi razvijali smo osobne kompetencije za rad s djecom i mladima. Kroz diskusiju o različitim teoretskim načelima osnaživanja, praktične radionice i aktivnosti na otvorenom, istražili smo različite pristupe motivaciji i osvještavanju potencijala djece i mladih i učili kako u svakodnevnom radu primijeniti različite tehnike za osnaživanje mladih. Razmijenili smo primjere dobre prakse i osobna iskustva te započeli rad na razvoju zajedničkih projekata. Upoznali smo se i s novim evropskim programom "Erasmus plus", namijenjenom obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu i istražili mogućnosti buduće suradnje kroz međunarodne razmjene mladih.

Svatko od nas sudionika došao je u Predeal sa svojom pričom, idejom i ciljevima, a svi ujedinjeni u želji da učimo. Zahvaljujući trenerima i visokoj motiviranosti svih nas sudionika stvorili smo kreativnu i poticajnu radnu atmosferu i kroz zajednički rad i druženje, razmjenu ideja i različitih mišljenja svi ponešto naučili, najviše jedni od drugih. I svatko od nas iz je Rumunjske otišao bogatiji za nova prijateljstva i osnažen nezaboravnim iskustvom.

Društvene mreže

Podijeli sadržaj
Pratite nas

Kampanje

zelena-cistka

Od kamena kruna

Naši donatori

eu

min-soc-pol-logo

 mzos-logo

pgz-logo

grad-logo

tzml-logo

zakladalogo

zaklada-civilnodrustvo-logo

logo-eea-grants

logo-norway-grants

usa

Godišnji izvještaji

Izvještaj 2011.
Izvještaj 2012.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Free business joomla templates